Vīzas uz Baltkrieviju

Gan Latvijas pilsoņiem, gan nepilsoņiem Baltkrievijas republikas robežas šķērsošanai nepieciešama Baltkrievijas vīza. Rīgā vīzu var noformēt Merķeļa ielā 11, tūrisma aģentūras „Putnik” vīzu nodaļā. . Sīkāka informācija pieejama, zvanot uz tālruni +371 67 24 25 45, darbadienās no 9.00 līdz 18.00, kā arī rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Pamatinformācija, kas saistīta ar Baltkrievijas vīzām Latvijas iedzīvotājiem pieejama zemāk.

      Vīzas izgatavošanas termiņš 
Vīzas veids
 Vīzas tips
Derīguma periods
 6 dienas  3 dienas
Tūristu  vienkārtējā līdz 10 dienas  45 74
Tūristu (bērniem līdz 6 gadiem) vienkārtējā līdz 10 dienas  20 20
Privāta / Komercvīza
vienkārtējā  30 dienas 35 62
divkārtējā 30 dienas  45 82
daudzkārtējā 30 dienas 72  132
Komercvīza daudzkārtējā 90 dienas 72 132
daudzkārtējā līdz 1 gadu 85  140
Tranzītu
vienkārtējā   20  30
divkārtējā   25  45
daudzkārtējā   45  82
 Privāta / Tranzītu (bērzniem līdz 6 gadiem) visi tipi līdz 30 dienas 8 8
Grupas vīza
vienkārtējā   18  
Vīza ārzemniekem vienkārtējā   85 145
Komercvīza (klienta ielūgums) daudzkārtējā 90 dienas 85 145
Komercvīza (klienta ielūgums) daudzkārtējā līdz 1 gadu 85 145



Cenas var mainīties, atkarībām no pakalpojumu izmaksu izmaiņām Ukrainas vēstniecībā.

Biežāk uzdotie jautājumi

1. Vai ir kādas atšķirības Baltkrievijas vīzu noformēšanā pilsoņiem un nepilsoņiem?
Nē, Baltkrievijas vīzas Latvijas iedzīvotājiem tiek noformētas vienādi, neatkarīgi no pilsonības.

2. Vai Baltkrievijas vīza ir nepieciešama nepilngadīgajiem?
Jā, vīzas bērniem ir obligātas.

Kas nepieciešams Latvijas iedzīvotājam, lai noformētu vīzu uz Baltkrieviju?
Lai noformētu vīzu uz Baltkrievijas Republiku, nepieciešams:

  • Pase, kas derīga vismaz 6 mēnešus pēc vīzas derīguma termiņa beigām. Pasē jābūt vismaz divām tīrām lappusēm vīzām;
  • Viena krāsaina fotogrāfija 3,5 х 4,5 cm (uz gaiša fona 80% - seja), fotogrāfijai jābūt ne vecākai par trim mēnešiem;
  • Apdrošināšanas polise, kas darbojas Ukrainas teritorijā (var noformēt uz vietas): 0,35 EUR diennaktī; cilvēkiem, kas vecāki par 65 gadiem, apdrošināšanas izmaksas dubultojas, vecākiem par 75 gadiem – trīskāršojas;
  • Bērniem, kas dzimuši 1994.gadā un vēlāk – dzimšanas apliecības kopija un abu vecāku pasu kopijas.


kā arī

TŪRISMA VĪZAI nepieciešams viesnīcas rezervācijas apstiprinājums (uz viesnīcas veidlapas).

LIETIŠĶAIJAI 3 MĒNEŠU VAIRĀKKĀRTĒJAI VĪZAI nepieciešams:

VAIRĀKKĀRTĒJAI GADA LIETIEŠĶAJAI VĪZAI nepieciešams:

  • garantijas vēstule no Latvijas uzņēmuma krievu valodā ar parakstu un zīmogu (oriģināls);
  • garantijas vēstule no Baltkrievijas uzņēmuma krievu valodā ar parakstu un zīmogu (oriģināls); pēc parauga: http://latvia.mfa.gov.by/ru/consular_issues/visas/business/
  • sadarbības līguma kopija, kas no vienas puses apstiprināta ar parakstu un zīmogu;
  • izraksts no Baltkrievijas Uzņēmumu reģistra vai notariāli apliecināta komercuzņēmuma reģistrācijas izziņas kopija (oriģināls);